Soeprecepten
De top 3 gekozen door de residents, van de lekkerste soepen tot hiertoe.

Pompoensoep met gember en sinaasappel
volgens Dagný Rós Ásmundsdóttir
Ingrediënten :
Voor de bouillon
1 el olijfolie
1 fijngehakte sjalot
1 kl ajuin, fijngehakt
1 el geraspte gember
6oo g tot 1 kg pompoen ( mag met pel )
1 dl sinaasappelsap
1 l kippenbouillon
2 kl zachte curry
1 kl zeste van sinaasappel
Een snuifje kruidnagel
1 laurierblad
Verse bladpeterselie om af te werken
4 kl geroosterde pompoenzaadjes ( optioneel )
Zout en peper
Bereiding :
Verwarm de olijfolie in een pot.
Voeg de sjalot, ui en gember toe en laat stoven.
Voeg het sinaasappelsap, de kippenbouillon en de rest van de kruiden toe. Laat 15 min koken. Haal de laurier uit en mix tot een gladde soep.
Serveer met peterselie en pompoenzaadjes.