Voornemens voor het nieuwe jaar

Sigrid Van Belle

Mijmeringen en overpeinzingen :

Niks nieuws onder de kerstboom : elk jaar opnieuw maken we met velen onder ons goede voornemens voor het nieuwe jaar, nietwaar ?

Vol goede intenties (met het glas champagne in de hand), bedenken we dat we nu écht toch wat minder alcohol zullen drinken tijdens ons drukke sociale events, wat meer zullen sporten, op onze voeding zullen letten, wat meer zullen genieten van kleine dingen en wat meer uitdagingen ‘out of our comfortzone’ zullen aannemen … herkenbaar, niet ?

Om dan waarschijnlijk na X aantal weken ( en evenveel nieuwjaarsrecepties en feestjes ) te moeten constateren dat we nog niet veel hebben aangepast …

Het is toch allemaal zó lekker, en het is nogal donker om nu nog naar buiten te komen om te sporten, etc. dat zijn de perfecte excuses, hé ?

Met misschien een hele hoop frustraties en een niet altijd zo positief zelfbeeld als gevolg ( ik heb geen karakter om vol te houden ed ).

Míjn voornemen voor dit jaar is alvast dat ik mezelf niks opleg, afwacht wat er op mij afkomt en zie wat ik ermee doe, afhankelijk hoe het voelt en hoe ik er mij bij voel – dát voelt alvast goed !

En wat doe jíj ?